Voor het behouden van de diploma’s EHBO en BHV is het frequent herhalen van de vaardigheden een vereiste.


Herhalen EHBO

Novalis biedt u de mogelijkheid om in groepsverband (open inschrijving) of als groep (bedrijf, vereniging of stichting) alle herhalingslessen aan u te kunnen geven:ehbo bhv opleiding1

  • Basis EHBO
  • Verbandleer en kleine ongevallen
  • Reanimatie (volwassenen en kinderen)
  • AED (automatische externe defibrillator)
  • Wandelletsel

Herhaling BHV

De bedrijfshulpverlening (BHV) is opgezet volgens de (ARBO) wettelijke minimum eisen en aangevuld met uw bedrijfseigen aandachtspunten. De zwaarte van die punten liggen op:

  • Brandbestrijding
  • Ontruiming en/of
  • Eerste levensreddende handelingen (ELH)
  • Communicatie is bij ieder element een onderdeel

Oefenen van de BHV

Een goed werkende BHV binnen een onderneming, oefent regelmatig al deze punten. De frequentie van oefenen kunt u zelf vaststellen als ook de frequentie van herhalen van uw bedrijfseigen aandachtspunten, mits u aan de wettelijke minimum eisen blijft voldoen.

Organiseren door Novalisehbo bhv opleiding

Het regelmatig oefenen, door de BHV zelf georganiseerd, geeft vaak een eentonig patroon. Immers de BHV-er heeft nog een andere drukke functie en weinig tijd en ervaring om iets nieuws op te zetten.
Novalis kan in overleg met u en het hoofd bedrijfshulpverlening een afwisselend programma voor uw bedrijf opstellen en uitvoeren.
Variërend van eerste hulp oefeningen, portofoon communicatie, ontruimingsoefeningen met slachtoffers en bijvoorbeeld het zoeken naar een verdacht pakje.

Al uw scenario’s zijn mogelijk.


Eerste levensreddende handelingen

Er is binnen de eerste hulp aan mensen een verschil tussen een gediplomeerde eerste hulpverlener en een bedrijfshulpverlener. De BHV-er leert alleen een basis voor eerste levensreddende handelingen, zoals reanimatie, bediening AED en ernstig uitwendige wonden bij volwassenen.


Bedrijfsongevallenehbo bhv opleiding

Als blijkt uit uw ongevallenregistratie dat er andere ongevallen voorkomen binnen uw organisatie, bijvoorbeeld, verbrandingen (door thee) of snijwonden, is het zinvol om de bedrijfshulpverleners dit aanvullend te leren.


Cursus op de werkplek

In overleg met u en het hoofd bedrijfshulpverlening binnen uw bedrijf kan Novalis een goede aanvulling geven in het verhogen van de veiligheid binnen uw bedrijf.
Novalis biedt u de mogelijkheid om de cursus die u wenst op uw locatie te verzorgen.
Het kan rechtstreeks op de werklocatie van de medewerker zijn of in uw bedrijf.


Oefenen en cursus

Uw BHV oefent regelmatig. Is het een idee om aan de bedrijfshulpverleners een eerste hulp onderdeel te leren tijdens een oefening?